Tuinplanten

Als u Tuincenter Degroplant bezoekt komt u terecht in een groene oase. Wij bieden u een breed assortiment tuinplanten aan waaronder:

* Groenblijvende struiken en bloeiende heesters

* Vaste planten ingedeeld in de volgende categorieën:

- Voorjaarsbloeiers

- Zomerbloeiers

- Schaduwplanten

- Bodembedekkers

- Rotsplanten

- Vlinderlokkers

* Siergrassen, bamboes, varens, bodembedekkers

* Rozen: struikrozen, stamrozen, klimrozen waaronder de wereldbefaamde Kordesrozen met ADR-label!

* Solitaire planten: Prachtige "eyecatchers" voor uw tuin of terras

* Buxus in alle maten en vormen

* Bomen, sierboompjes, fruitbomen

* Klimplanten

* Coniferen en haagplanten

* Waterplanten

* Kruiden

 

Rozen

Rozenliefde:

Rozen namen al duizenden jaren geleden in alle oude culturen een zeer bijzondere plaats in. Rozen zijn inheems in de gematigde en subtropische streken van het noordelijk halfrond. Het is vooral de zoete geur van rozen, soms zo sterk dat deze bijna bedwelmend is, die diepe indruk maakt en direct aan ons gevoel appelleert.

Kies voor ziektevrije rozen bij Degroplant

Veel tuinliefhebbers passen voor rozen. Hun beweegredenen zijn velerlei: rozen zijn ziektegevoelig, ze krijgen vieze vlekken van de witziekte of sterroetdauw en in het vaak miezerige Belgische weer rotten de bloemen aan de rozenstruiken en maken zo een lelijke slordige indruk. Dat hoeft niet zo te zijn. Kies voor ziekteresistente rozensoorten met een ADR-label, en u zit gegarandeerd goed.

Kordes is één van de belangrijkste families van rozenveredelaars van Europa. Vijftig jaar geleden nam Wilhelm Kordes het initiatief om een onafhankelijk keurlabel op te zetten voor rozen. Bedoeling was alle nieuwe rozenvariëteiten te testen, en zo ontstond het ADR-label. ADR staat voor Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung. Rozenveredelaars sturen hun nieuwe rozen naar deze onafhankelijke organisatie, die de planten op een proefveld zet en ze drie jaar lang observeert.

Tijdens de proefperiode worden de planten niet bespoten met chemische middelen tegen ziekten en plagen. Ze moeten het zelf zien te redden, om zo hun natuurlijke schoonheid en kracht beter te kunnen beoordelen. Elf criteria worden in aanmerking genomen, waaronder winterhardheid, aantal bloemen, groeikracht, gezond blad, geur en schoonheid. Maar het allerbelangrijkste bij de beoordeling is de weerstand van de roos tegen ziekten en plagen. Een roos die het ADR-label krijgt, scoort zeer hoog qua kwaliteit.

"Heel veel mensen grijpen steeds terug naar klassiekers als ‘Lilli Marleen’, ‘Schneewittchen’ en ‘Queen Elisabeth’ wanneer ze rozen kopen. Maar dat zijn oudere variëteiten, intussen zijn er veel betere alternatieven op de markt". Het heeft geen zin nog variëteiten te kopen die te lijden hebben van sterroetdauw, witziekte, vroegtijdige bladval en verrotting van bloemen aan de struik. Die oudere soorten zorgen voor de soms slechte reputatie van rozen. Tuinliefhebbers zouden moeten weten dat ze best planten kopen met een keurmerk. Het ADR-label wordt enkel toegekend aan zeer goede planten. Niet alleen rozen van het huis Kordes uiteraard, maar ook van andere beroemde rozenveredelaars zoals Meilland, Harkness & Poulsen."
Kordes nam in de jaren zeventig de toen revolutionaire beslissing om in zijn kwekerij de rozenplanten niet meer te bespuiten tegen ziekten en plagen. Nog meer zelfs: de planten werden bespoten met water om ziekten uit te lokken die veel sneller ontstaan in vochtige omstandigheden. De enige bedoeling was ziekteresistente variëteiten te kweken. "De eerste jaren was het resultaat rampzalig, maar op lange termijn heeft de werkwijze zeker gerendeerd. De kwekerij is opnieuw op kruissnelheid, en elk jaar wordt aan verscheidene Kordesrozen het ADR-label toegekend."

Degroplant biedt u een ruim assortiment Kordesrozen aan, waaronder alle rozen met het ADR-label!!

Enkele voorbeelden van rozen die het ADR-label behaalden:

  

    Rosa 'Diamant': ADR 2002                             Rosa 'Charmant': ADR 2004                        Rosa 'Escimo': ADR 2006                              

  

     Rosa 'Apricola': ADR 2001                            Rosa 'Lions-Rose': ADR 2002                        Rosa 'Maxi Vita': ADR 2000                            

   

     Rosa 'Rotilia': ADR 2002                                Rosa 'Fortuna': ADR 2002                            Rosa 'Toscana': ADR 2001

 

 Tropische- en Mediterrane planten

 

Bij Degroplant vindt u een uitgebreid aanbod in mediterrane planten zoals vijgen, druiven, olijven, palmen, citrussen, bananen en nog vele onbekende soorten, ook prachtige grote exemplaren. Met onze vakkennis omtrent koudetolerantie, manier van oppotten en latere verzorging is succes steeds gegarandeerd.

 

Balkon- en terrasplanten

  

 

* Eigen kweek van:

- Pelargoniums (geraniums), vele speciale soorten!

- Surfinia's (àlle kleuren)!

- Balkonplanten zoals diascia, bacopa, osteospermum en vele andere soorten & cultivars

- Eénjarigen zoals begonia, impatiens, lobelia, lobularia en vele andere soorten

* Terrasplanten:

Een uitgelezen assortiment om uw terras sfeervol en zomers aan te kleden w.o. bougainvillea, oleander, fuchsia, abutilon, dracaena, agapanthus, anisodonthea, ... teveel om op te noemen

* Opvullen van bloembakken en hanging baskets:

Wij vullen uw bloembakken, potten, manden, baskets e.d. met de mooiste combinaties voor ieder seizoen

 

Kamerplanten

 

 

- Groene en bloeiende kamerplanten.

- Cactussen.

- Vetplanten.

- Gevulde plantencoupes.

- Pot-plantcombinaties.

 

Seizoensplanten

 

- Chrysanten, Erica's en winterharde planten voor uw bloembakken.

- Kerstbomen in alle maten en soorten, zeer uitgebreide keuze.

- Eigen kweek van viooltjes, bosviooltjes en primula's.

 

Zaden en Bloembollen

- Graszoden.

- Graszaden.

- Bloembollen.

- Groenten-, kruiden- en bloemzaden.

 

Tuinapotheek

 

Om uw planten in topconditie te houden heeft Degroplant een ruim assortiment van:

- Onkruidbestrijders.

- Insecticiden.

- Ziektebestrijders.

- Mos- en algenbestrijders.

- Producten voor in en om de woning.

 

Meststoffen en potgronden

Wij zijn dealer van de Osmo-producten:

meststoffen voor gazon, siertuin en moestuin, bodemverbeteraars, bodembedekkers (schorsen e.d.) en potgronden.

Pure organische en biologische kwaliteit voor uw planten en tuin!

 

 

Bij Degroplant vindt u het volledig exclusief vernieuwde Osmo© gamma.

Verder bieden wij u ook aan: vloeibare, gecoate, snelwerkende en langwerkende meststoffen, boomschors, turf, cacaodoppen, hydrokorrels.

Bemest én bekalk uw gazon in één beweging (zie filmpje)!

Waarom kiezen voor organische meststoffen? (zie filmpje)

Nog meer info én filmpjes vindt u op osmo.be!

 
Tuingereedschap

 

 

 

Kwaliteits tuingereedschappen van Felco en De Pypere©

 

Potterie  

Zowel voor buiten als binnen hebben wij een stijlvol en eigentijds aanbod in diverse maten, stijlen en soorten, vb. Terrazzo, Fiber-Clay, Terracotta, Beton, Geglazuurd, Vasar, Kunststof, Terramix, Eternit, Exclusief Italiaans e.a.

 

Tuinbeelden en Tuindecoratie

Traditie en kwaliteit gefabriceerd in Italië, onze tuinbeelden en fonteinen zijn vervaardigd uit het wereldberoemde witte Carrara marmer. Dit product heeft een zeer grote weersbestendigheid doorheen alle seizoenen en bezit een hardheid van 150-220 N/mm² wat ongeveer vijfmaal hoger is dan gewone witsteen.

Voor de verfraaiing van uw tuin en terras hebben wij:

- Terraskachels.

- Allerhande Mexicaanse figuurtjes.

- Borrelstenen.

- Zonnewijzers, Betonfiguren.

 

Keien, Rotsen en Tuinhout

Voor de aanleg van uw tuin en vijver beschikken wij over een assortiment siergrind, rotsen, keien, vijverfolie, vijversubstraat, anti-worteldoek, plasticfoliën,  wortelbegrenzer e.d.

Ook voor houten tuinafsluitingen, palen, windschermen, houten bloembakken en veel meer kan je bij Degroplant terecht.